http://www.coloresdemexico.nl/wp-content/uploads/2014/07/header.png');">

Over ons

Welkom!

De Stichting Colores de México is een culturele stichting ter promotie van de Mexicaanse cultuur, gebaseerd in Nederland.

Wij werken zonder winstoogmerk en zoeken ernaar om de authenticiteit en kwaliteit van onze activiteiten hoog te houden. Bij ons zult u dus niet veel van de reeds gecommercialiseerde zaken terugvinden. In tegendeel, wij willen juist het publiek informeren over de culturele aspecten welke niet reeds aangepast zijn aan het commerciele milieu of deze in een andere context belichten.

Wij hechten eraan om alle Mexicaanse bevolkingsgroepen hun erkenning en waarde te geven, voor hun gebruiken, tradities en kunst. We gaan dus waar mogelijk terug naar de basis, door rechtstreeks met hen in contact te komen en indien mogelijk hen te ondersteunen door het investeren in authentieke producten. Omdat deze zo onbekend zijn bij het Nederlandse publiek, zien wij een grote noodzaak om in eerste instantie ons publiek in Nederland te informeren en te laten kennismaken met deze kant van de Mexicaanse cultuur. Op deze manier hopen wij dat de erkenning en waardering voor hun cultuur en kunst te vergroten. Op termijn hopen wij dat deze inspanning ook zal terugvloeien naar deze bevolkingsgroepen.

U kunt meer lezen over ons als Stichting en onze doelstellingen en missie in deze website.